kedd, március 18, 2003

Stahl Judit fele receptek egyike, azt hiszem csinalok ilyet ma delutan..

32. TOJÁSOS SZENDVICS FÜSTÖLT SAJTTAL
Ezeket a szendvicseket hűtőtáskában szoktuk magunkkal vinni, hogy legyen mit ennünk napközben. Ugyanis a környező kis szigetek csendes öbleiben -hál'isten- nincs se egyetlen hamburgeres faloda, se hangosan üvöltő, sörhasú turista.

Hozzávalók:
6 főtt tojás
15-20 deka puha vaj
1 csokor újhagyma
2 teáskanál mustár só és frissen őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
4 friss zsemlebuci
néhány fodros salátalevél
4 szelet füstölt sajt

Veszek reggel házi tojásokat a piacon, gyorsan megfőzöm és mepucolom őket, aztán mindet apróra vágom. Összekeverem a puha vajjal, majd jöhet bele a vékonyan felkarikázott újhagyma, a mustárral, némi só és őrölt borssal. Apróra vágom az illatos petrezselymet és ezt is hozzákeverem a tojáskrémhez.
A friss, félbevágott bucikat úgy töltöm meg, hogy minden másodikba rakok néhány salátalevelet, aztán ezekre rápúpozok a tojáskrémből, utána letakarom a tojásos halmot szeletnyi füstölt sajttal -mindig ugyanattól a fejkendős nénitő szoktam venni a dubrovniki piacon- jöhet még egy-két fodor a salátából és végül az üresen maradt bucitetőkkel leborítom a megpakolt szendvicseket.
Alaposan becsomagolom mindegyiket alufóliába és pár darab parika társaságában bepakolom a őket a hűtőtáskába.
4 szednvics lesz belőle.